Домашни кето бонбони

 

Домашни кето бонбони за Св. Валентин

Вариант 1 (с кардамон):


Продукти:

  • 80 г шоколад с висок процент какао 
  • 70 г кокосово масло
  • 1 с.л. ром, коняк или ароматен ликьор
  • 1/2 ч.л. кардамон (и/или лют червен пипер)

Начин на приготвяне:

  1. Разтопяваме шоколада, заедно с кокосовото масло на водна баня.
  2. Разбъркваме до еднородна смес. Добавяме 1 с.л. ром или др. алкохол по избор.
  3. В силиконови форми, наръсваме малко кардамон (пробвах и лют пипер, получиха се с леко пиперлив послевкус, харесаха ми).
  4. Изсипваме от шоколадовата смес.
  5. Прибираме в хладилник. Щом стегнат изваждаме от формите и сервираме.
Домашни кето бонбони за Св. Валентин с кардамон и лют червен пипер


Вариант 2 (със сусамов тахан, пияни вишни и ядки):

Кето бонбони с шоколад, сусамов тахан, пияни вишни и ядки

Продукти:
  • 90 г млечен шоколад с лешници
  • 100 г кокосово масло
  • 100 г сусамов тахан
  • 1 с.л. ароматен ликьор по избор, ром или коняк
  • 80 г орехи, лешници и/или макадамия
  • пияни вишни
Начин на приготвяне:

  1. Разтопяваме на водна баня шоколада с кокосовото масло. 
  2. Добавяме сусамовия тахан, ликьора и половината от ядките, смлени или счукани.
  3. Обливаме стените на силиконови форми със сместа и прибираме в хладилник да стегнат. Обливаме още веднъж (или повече) и пак прибираме в хладилник.
  4. След това слагаме по една пияна вишна или ядки по избор и заливаме с шоколадово-сусамената смес.
  5. Прибираме в хладилник до пълно стягане.
  6. Изваждаме от формите и наръсваме с какао.



Кето бонбони с шоколад, сусамов тахан, пияни вишни и ядки

Кето бонбони с шоколад, сусамов тахан, пияни вишни и ядки

Кето бонбони с шоколад, сусамов тахан, пияни вишни и ядки


Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...