Домашни кето бонбони за Св. Валентин |
Вариант 1 (с кардамон):
Продукти:
- 80 г шоколад с висок процент какао
- 70 г кокосово масло
- 1 с.л. ром, коняк или ароматен ликьор
- 1/2 ч.л. кардамон (и/или лют червен пипер)
Начин на приготвяне:
- Разтопяваме шоколада, заедно с кокосовото масло на водна баня.
- Разбъркваме до еднородна смес. Добавяме 1 с.л. ром или др. алкохол по избор.
- В силиконови форми, наръсваме малко кардамон (пробвах и лют пипер, получиха се с леко пиперлив послевкус, харесаха ми).
- Изсипваме от шоколадовата смес.
- Прибираме в хладилник. Щом стегнат изваждаме от формите и сервираме.
Домашни кето бонбони за Св. Валентин с кардамон и лют червен пипер |
Вариант 2 (със сусамов тахан, пияни вишни и ядки):
- 90 г млечен шоколад с лешници
- 100 г кокосово масло
- 100 г сусамов тахан
- 1 с.л. ароматен ликьор по избор, ром или коняк
- 80 г орехи, лешници и/или макадамия
- пияни вишни
Начин на приготвяне:
- Разтопяваме на водна баня шоколада с кокосовото масло.
- Добавяме сусамовия тахан, ликьора и половината от ядките, смлени или счукани.
- Обливаме стените на силиконови форми със сместа и прибираме в хладилник да стегнат. Обливаме още веднъж (или повече) и пак прибираме в хладилник.
- След това слагаме по една пияна вишна или ядки по избор и заливаме с шоколадово-сусамената смес.
- Прибираме в хладилник до пълно стягане.
- Изваждаме от формите и наръсваме с какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар