Салата Колсло

 Позната и непозната. 

Гледаш, съвсем позната салата от зеле, моркови, майонеза. Но във вкуса има нещо различно, неочаквано и много приятно.



Продукти:

  • Половината от една средна по големина зелка
  • 2 моркова
  • 2 с.л. ситно нарязан кромид лук 
  • сол на вкус
  • 3 с.л. майонеза
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 с.л. слаб ябълков оцет
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. захар (вместо захар може да се сложи 1 средна по големина настъргана ябълка)
  • 1/2 ч.л. (или на вкус) бял или черен пипер (смлян)
Начин на приготвяне:
  • Ситно нарязаното зеле разбъркваме с настърганите моркови и лук. Посоляваме на вкус (около 1/2 ч.л) и разбъркваме.


  • Смесваме всички останали продукти - майонезата, сметаната, горчицата, оцета, лимоновия сок, захарта и пипера. Разбъркваме хубаво и изсипваме при зелето.
  • Разбъркваме салатата, покриваме я с фолио за свежо съхранение и прибираме за минимум два часа в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")