Позната и непозната.
Гледаш, съвсем позната салата от зеле, моркови, майонеза. Но във вкуса има нещо различно, неочаквано и много приятно.
Продукти:
- Половината от една средна по големина зелка
- 2 моркова
- 2 с.л. ситно нарязан кромид лук
- сол на вкус
- 3 с.л. майонеза
- 3 с.л. заквасена сметана
- 1 ч.л. горчица
- 1 с.л. слаб ябълков оцет
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. захар (вместо захар може да се сложи 1 средна по големина настъргана ябълка)
- 1/2 ч.л. (или на вкус) бял или черен пипер (смлян)
Начин на приготвяне:
- Ситно нарязаното зеле разбъркваме с настърганите моркови и лук. Посоляваме на вкус (около 1/2 ч.л) и разбъркваме.
- Смесваме всички останали продукти - майонезата, сметаната, горчицата, оцета, лимоновия сок, захарта и пипера. Разбъркваме хубаво и изсипваме при зелето.
- Разбъркваме салатата, покриваме я с фолио за свежо съхранение и прибираме за минимум два часа в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар