събота, 11 юни 2016 г.

Мъфини с карамел и крем сирене


Рецептата е от блога на Йоли. А аз съм в ролята на copywriter с мой снимков материал. Обичам такива съчетания, оставят ти усещане за сладост и свежест.
Първа хапка - мек какаов вкус, втора хапка - мекият какаов вкус е хванал нежно за ръка приятелчето сирене (ако завършваше на "а", можеше да извика представа за морска сирена) трета хапка - компанията расте, напипвам и карамеления бонбон, мммм...., един вид надграждане на вкусове и всеки е с по-добро звучене от предходния.





Продукти:

  • 125 г меко краве масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 яйца (със стайна температура)
  • 200 мл прясно мляко
  • 2 с.л. какао
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 ванилии на прах
  • 12 - 14 меки карамелени бонбони "Лакта"
  • 100 г крем сирене (може да използвате и смес от крем сирене и заквасена сметана)
  • по желание ядки (орехи, лешници, бадеми)


Приготвяне:

  • Мекото масло сложете в купа, добавете захарта и разбийте с миксер.
  • Сложете 1 яйце и разбийте. След това сложете и второто яйце и пак разбийте.
  • Добавете прясното мляко (леко хладко или със стайна температура).
  • В купа пресейте брашното, какаото и бакпулвера. Разбъркайте.
  • Добавете сместа с яйцата и разбъркайте до гладка смес.
  • Във форми за мъфини сложете от кексовото тесто (около 1/2 до 2/3 от височината на формите).
  • По-добре стават, ако сложите и книжни кошнички във формите.
  • След това върху тестото, в центъра, сложете една ч.л. крем сирене, а върху него 1 карамелен бонбон. По желание пъхнете и една цяла ядка (лешник, орех или бадем).
  • Отгоре сипете още малко от кексовото тесто.




  • Изпечете кексчетата в предварително нагрята до 180 (С) градуса фурна. 
  • Още топли може да ги поръсите с настърган шоколад, който се разтопява от топлината и след изстиване стои като шоколадова шапчица. Или да разтопите шоколад и да намажете тънък слой на вече изстиналите мъфинки. 



Познайте на къде ще отпътуват :)
loading...



2 коментара:

  1. Много са вкусни кексчетата, наистина. Бонбоните карамел лакта са ми любими за притурка в кексове и сладкиши.Снежи, само количеството брашно редактирай.Хубава нова седмица ти желая.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за наблюдателността, Вили! Коригирах брашното :) Хубава нова седмица и на теб!

      Изтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")