Рецептата е от блога на Йоли. А аз съм в ролята на copywriter с мой снимков материал. Обичам такива съчетания, оставят ти усещане за сладост и свежест.
Първа хапка - мек какаов вкус, втора хапка - мекият какаов вкус е хванал нежно за ръка приятелчето сирене (ако завършваше на "а", можеше да извика представа за морска сирена) трета хапка - компанията расте, напипвам и карамеления бонбон, мммм...., един вид надграждане на вкусове и всеки е с по-добро звучене от предходния.
Продукти:
- 125 г меко краве масло
- 1 ч.ч. захар
- 2 яйца (със стайна температура)
- 200 мл прясно мляко
- 2 с.л. какао
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2 ванилии на прах
- 12 - 14 меки карамелени бонбони "Лакта"
- 100 г крем сирене (може да използвате и смес от крем сирене и заквасена сметана)
- по желание ядки (орехи, лешници, бадеми)
Приготвяне:
- Мекото масло сложете в купа, добавете захарта и разбийте с миксер.
- Сложете 1 яйце и разбийте. След това сложете и второто яйце и пак разбийте.
- Добавете прясното мляко (леко хладко или със стайна температура).
- В купа пресейте брашното, какаото и бакпулвера. Разбъркайте.
- Добавете сместа с яйцата и разбъркайте до гладка смес.
- Във форми за мъфини сложете от кексовото тесто (около 1/2 до 2/3 от височината на формите).
- По-добре стават, ако сложите и книжни кошнички във формите.
- След това върху тестото, в центъра, сложете една ч.л. крем сирене, а върху него 1 карамелен бонбон. По желание пъхнете и една цяла ядка (лешник, орех или бадем).
- Отгоре сипете още малко от кексовото тесто.
- Изпечете кексчетата в предварително нагрята до 180 (С) градуса фурна.
- Още топли може да ги поръсите с настърган шоколад, който се разтопява от топлината и след изстиване стои като шоколадова шапчица. Или да разтопите шоколад и да намажете тънък слой на вече изстиналите мъфинки.
Познайте на къде ще отпътуват :)
loading...
Много са вкусни кексчетата, наистина. Бонбоните карамел лакта са ми любими за притурка в кексове и сладкиши.Снежи, само количеството брашно редактирай.Хубава нова седмица ти желая.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за наблюдателността, Вили! Коригирах брашното :) Хубава нова седмица и на теб!
Изтриване