Супа от пиле с кокосово мляко

Ще ви предложа една екзотична рецепта, но не обещавам на всички да се хареса.
Ето тази супа и любовта ми към кокосовия аромат раздрусаха доста силно любопитството ми. А и снимките на Инчето имат способността да ти "запалят чергата". За това я направих. И я записвам в блога за тези, които търсят непознати и интересни вкусове.

От специалните седмици на Lidl се радвам много на азиатската и кокосовото мляко, което от там ми е любимо. Купих преди време от друг магазин и ако не бях опитала това от Lidl, щях да си мисля, че кокосовото мляко е голяма гадост. Не повторих тая грешка, просто си чакам азиатските седмици :)
Това пак е от рецептите, с етикет "женски" (като тази с броколи, за която вече ви разказах). И трябва да ви кажа, че ми хареса. Но с малко добавки, че иначе съвсем натурална накара рецепторите ми да се чудят. (До сега, кокос, само в сладък вариант съм им давала).

Супа от пиле с кокосово мляко
Продукти:

150 г пилешко месо
150 мл кокосово мляко
200 мл пилешки бульон
100 г заквасена сметана
1/2 с. л. брашно
черен пипер
сол
олио
лют колбас
хляб (или готови крутони)
морков
топено сирене чедър


Приготвяне:

Сварете пилешкото месо в малко подсолена вода.
Извадете месото, когато е готово, накъсайте го на малки парчета и добавете заквасената сметана. Разбъркайте.
Прибавете кокосово мляко и бульона от варенето на пилето (оставете си малко от него, за разтваряне на брашното).
Посолете супата на вкус, прибавете олио и оставете да заври. Разбърквайте от време на време. Прибавете разтвореното в бульон брашно и отново разбъркайте супа. Оставете да заври. Готовата супа подправете с малко черен пипер.
В тиган запържете първо колбаса (ако е мазен не слагайте мазнина). Извадете го и в същата мазнина запържете за кратко морковите. След това извадете и тях, и сложете да запържите хляба, нарязан на кубчета.



Сервирайте супата топла. Пуснете тънко парченце сирене чедър. Отгоре нахвърляйте кръгчета колбас, парченца моркови и крутони. И се подгответе за нещо наистина ново и интересно. Дано ви е сладко ;)


16 коментара:

  1. Мисля си дали ще ми хареса.....Мъхчето преди време беше публикувала една подобна и тъй не се наканих да я направя, ама пък знам, че готвенето с кокосово мляко се харесва на много хора , та ще я опитам, Снежи! Не си падам новатор за нови вкусове, ама като те загризе любопитството нямаш мира докато не пробваш :)!
    Прегръдки, мила и хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам какво да ти кажа, Ив :) И аз от любопитство я направих и честно казано с добавките крутони и люто саламче ми хареса много. Този чисто нов вкус ми създаде съвсем непознато усещане при първата хапка :) Някакъв вид прохождане си беше :)
      Дано ти хареса. Прегръдка и от мен, мила!

      Изтриване
  2. Наистина е екзотична тази супа, Снежи! Не знам дали ще се наглася да я опитам, но снимките ти гледам с удоволствие - страхотни са - привлекателни и топли!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Албенче, аз също едва ли ще повторя, но не защото не ми хареса, напротив, много ми хареса даже, но е някак чужда. Пък и сама трябва да си я ям :) От любопитство я сготвих :) Поздрави и прегръдки!

      Изтриване
  3. О,как ми се иска да си сръбна от тази ароматна супа,божествена е,Снежи!Много,много ми погложди любопитството!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано ти хареса, Роси. Нещо непознато и поне за един път, защо пък не. Така разсъждавах и съм доволна :) Поздрави и прегръдки!

      Изтриване
  4. Снежи, у нас кокосовото мляко отдавна е на трапезата ни :)
    И то почти винаги в солени ястия!
    Така че съм сигурна във вкуса на супата ти!
    Моята любима супа е с френска леща и спанак.
    Поздрави и да им е сладко на всички, които тепърва откриват това хубаво мляко !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А у нас е на трапезата, откакто отвориха Лидл в града :) Преди купих едно, дето не ставаше за нищо. Тепърва ще откривам ролята му в солени ястия :) Ще погледна френската супа, ново любопитство :) Благодаря ти, Дани и хубав ден ти пожелавам!

      Изтриване
  5. Интересно звучи, наистина Снежи. Определено бих опитала и съм почти сигурна, че ще ми хареса. Но се опасявам, че и моите момчета може да я обявят за "женска" рецепта :))) Мисля да пробвам в някой хубав ден, записвам си рецептата. Разкошни снимки!
    Хубава вечер! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И вкусът е интересен, Ирме. Мисля, че ще ти хареса.
      Хубав и усмихнат ден!

      Изтриване
  6. Страхотно изглежда супата, а за вкуса нямам съмнения. У дома правиха гримаси при първо ползване на кокосовото мляко в солени ястия, но сега дори като го видят, купуват, за да имам при нужда!
    С пожелания за хубава вечер, Снежи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А моите хора още не са направили опит на солени ястия с кокос :) Трябва да го маскирам и да премълча, че го има. После може и любим да им стане :)
      Поздрави и хубав ден, Игличе!

      Изтриване
  7. Е, Снежи, ти си късметлийка щом можеш да си хапваш лютичко, чак ти завидях :)
    Моите мъжлета също много харесват кокосовото мляко към солени ястия.
    Снимките са ти жестоки!

    Хубава вечер, екзотико :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много обичам лютичко, Инче и на тази супа много и отива. Благодаря ти за екзотиката - още като я пусна ми се засели в главата, та чак до този момент на пробата :)
      Хубав и усмихнат ден!

      Изтриване
  8. Много мой вкус, много! Ма половинът консумира кокосово мляко умерено, та не прекалявам. Което ми напомня, че отдавна не е консумирал, а и времето пак се захлажда;) Хубав уикенд, Снежи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моят няма мярка, ама ако е със захар. Така още не мога да го излъжа да опита :) Има време ;) Хубав и усмихнат ден, Мъхче!

      Изтриване

loading...