Не помня къде за първи път опитах панирано сирене, поднесено със сладко. Върти ми се един спомен за хижата в Брезник (беше отдавна), по препоръка на приятел поръчахме и буквално се влюбих в това солено-сладко-креместо-нежно предястие.
Не пропускам да поръчам, в който и ресторант да сме, стига да присъства в менюто. Различават се основно по гарнитурата (т.е.сладкото) и панировката - напр. боровинки, смокини, мед... корнфлейкс, сусам, класическа... Цената на порцията в някои ресторанти е стряскаща, за това прибягвам до опцията направи си сам. Ако все още не сте опитали, знайте, че препоръчвам на първа линия :)
Панирани топени сиренца, с конфитюр от касис
Продукти:
- Топено сирене (на триъгълничета или пушено топено на пръчка)
- Брашно
- Яйца
- Галета
- Олио за пържене
- Сладко по избор - в случая с конфитюр от касис, който купих от Lidl и се оказа страхотен
- Орехи за гарнитура
Приготвяне:
- Загрейте повечко олио в дълбок съд.
- Подгответе си в една чиния брашно (1), в друга - смес от галета и брашно (4).
- В купичка сложете студена вода (2), в друга купичка - разбийте яйцата (3).
- Потопете парче сирене първо в брашно, оваляйте хубаво, изтръскайте излишното количество.
- След това топнете сиренето в купа със студена вода и отново оваляйте в брашно.
- Потопете в разбитите яйца и след това в смес от галета и брашно. Системата е 1-2-1-3-4.
- Поставете в силно нагрятото олио и пържете до златист загар (става много бързо).
- Извадете на абсорбираща хартия да се отцедят от излишната мазнина и сервирайте топли, гарнирани със сладко и орехи.
Така изглежда бурканчето с конфитюра.
Просто обожавам такова панирано сирене :) с каквото и да е подобно сладко :)
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда при теб, СНежи!
Прегръдка и хубава нова седмица!
В екипа на обожаващите съм и аз, Пепи :) За това си я записах в блога.
ИзтриванеПрегръдки и от мен! Усмихнати и прекрасни нова седмица и нов месец!
Снежи, страхотни са тези сиренца! Много ги обичам точно в комбинация със сладко! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Люска! Поздрави и от мен, с пожелание за прекрасна седмица и усмихнат нов месец!
ИзтриванеАх, как обичам...
ОтговорИзтриване... много, страшно много :)
ИзтриванеПоздрави, Весе и хубав нов месец!
Чудесно е, Снежи!
ОтговорИзтриванеСигурно ще пропусна яйцата :)
И благодаря за конфитюра!
Прегръдка!
Благодаря, Дани! Прегръдки и от мен, с пожелание за хубав месец юли!
ИзтриванеСнежи, и аз ги обичам сиренцата, във всякакви форми и превъплащения! Скоро опитах панирано в кокос синьо сирене. Вълшебство! Открадвам си едно от чинийката ти и придърпвам гърненцето с мармалада. Бе направо давай цялата чинийка :)
ОтговорИзтриванеХубава и усмихната седмица от мен!
Наталка, не съм опитвала с кокос, но ще коригирам пропуска :) Благодаря ти и хубав ден!
ИзтриванеМного обичам такива сиренца, Снеже, макар много да ме изнервя пърженето! Прелестни са твоите и с това сладко... Ммм!
ОтговорИзтриванеЗори и мен ме изнервя, не ги правя със същия кеф, с който ги хапвам :)
ИзтриванеБлагодаря ти и хубав, усмихнат ден!
Прекрасни са се получили, Снеже! Любими са ми! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ради! Хубав и усмихнат ден и на теб!
ИзтриванеНе пропускам да се насладя на подобно изкушение всеки път, когато отида в определени заведения. Мога спокойно да мръдна и 30-тина километра на запад, ако кажеш;)))
ОтговорИзтриванеПоздрави, Снежи!
Казвам "мръдни" :) Друго си е друг да ти ги направи, а за мен ще е удоволствие да те почерпя, Мъхи! Поздрави и прегръдки! Хубав ден!
ИзтриванеОбичам тази комбинация! Много апетитно изглежда, Снежи!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Бети! Хубав и усмихнат ден!
ИзтриванеЛеле как ми се иска да имам пред мен сега една такава чинийка, ммм красота! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеСменям за торта, Поли :) Току що видях в блога ти ягодовата с пандишпан. "Наръси" ми очите :), сълзят...
ИзтриванеПрегръдка и от мен! Хубав ден и месец!
Сега вече мъжът ми няма да казва: "А ти знаеш ли как да направиш такива солени хапки?" Мерси, Снежи! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗахващай се, Албенче :) Ще станат любими и на теб. Поздрави и хубав ден, мила!
Изтриване