неделя, 29 юни 2014 г.

Хапки от кайма и бекон


Продукти:
  • 500 г кайма смес
  • подправки по избор - сложих черен пипер, лют червен пипер, малко кимион и съвсем малко от един готов микс за барбекю
  • 1/2 гл. кромид лук
  • 1/2 скилидка чесън
  • ленти тънко нарязан бекон
  • кашкавал (по желание)
Приготвяне:
  • Омесете каймата с подправките, ситно нарязаната глава лук и скълцаната скилидка чесън.
  • Направете малки кръгли питки, сложете малко кашкавал в центъра (може и без кашкавал) и увийте на руло, да се получи цилиндърче (кебапче).



  • Увийте всяко кебапче в лента бекон и подредете в тава.
  • Изпечете във фурна или на скара, до готовност на каймата (моите са на фурна).


Източник: Вкусно ухание

6 коментара:

  1. Ах, какво канибалско изкушение!
    Много ми харесва, Снежи.
    Скоро може да го предложа и вкъщи :)
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Усмихнат да е и твоят ден, Ил! Благодаря ти! Вкусно и бързо става, опитай.

      Изтриване
  2. Всъщност съм убедена, че много ще се харесат, ама не съм опитвала досега. Мерси, Снежи за добрата идея. Мисля да е барбекю!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, барбекю е по-добрата идея. То и Миленчето така съветва, но ми го нямаше барбекю-оператора :) Поздрави и прегръдки, Мъхче!

      Изтриване
  3. Как ги измисляш тези изкушения, Снежи -
    чудесна идея, ефектна и гарантирано вкусна...
    Поздрави за теб и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нямам принос в идеята, от Миленчето я взех :), но се радвам, че ти е харесала, Дианче! Поздрави и хубав ден!

      Изтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")