Да не казвам, че като дете, направо го ненавиждах. Но като знам за колко неща се промениха вкусовете и предпочитанията ми, хич не се учудвам, че вече го харесвам.
Продукти:
Около 400г пилешко месо
1 купичка челядинки (може и повече)
2 - 3 супени лъжици брашно
1 скилидка чесън
суха ронена чубрица
олио, сол
Сваряваме пилешкото месо.
В тенджера, загрявам малко олио и поставям челядинките, да се запържат и пуснат аромат.
Върху тях наръсвам брашното и разбърквам. Пържа кратко време и започвам да наливам бульон от пилето (или вода), докато не получа рядък гладък сос. Пускам в соса накъсаното пилешко месо и оставям на слаб огън да къкри. От варенето сосът се сгъстява и при достигане на определена плътност (аз харесвам нещо средно - нито прекалено гъсто, нито рядко ) свалям от котлона. Добавям нарязаната на ситно скилидка чесън и подправям с чубрицата.
Сервирам с препечени (или пържени) филийки, натрити с чесън.
Tova e strahotno!Baba go gotvese i na men mnogo mi haresvase! Dobra ideja!
ОтговорИзтриванеДа, това е много стара рецепта - останала от нашите баби. Прегръдки от мен и целувки за най-малкия лакомник :)
Изтриване