сряда, 6 юни 2012 г.

Каша от пиле с челядинки

Към това ястие не съм посягала повече от 20 години. Дори не знам как днес се сетих за него. (???)

Да не казвам, че като дете, направо го ненавиждах. Но като знам за колко неща се промениха вкусовете и предпочитанията ми, хич не се учудвам, че вече го харесвам.





Продукти:
Около 400г пилешко месо
1 купичка челядинки (може и повече)
2 - 3 супени лъжици брашно
1 скилидка чесън
суха ронена чубрица
олио, сол

Сваряваме пилешкото месо.
В тенджера, загрявам малко олио и поставям челядинките, да се запържат и пуснат аромат.


Върху тях наръсвам брашното и разбърквам. Пържа  кратко време и започвам да наливам бульон от пилето (или вода), докато не получа рядък гладък сос. Пускам в соса накъсаното пилешко месо и оставям на слаб огън да къкри. От варенето сосът се сгъстява и при достигане на определена плътност (аз харесвам нещо средно - нито прекалено гъсто, нито рядко ) свалям от котлона. Добавям нарязаната на ситно скилидка чесън и подправям с чубрицата.
Сервирам с препечени (или пържени) филийки, натрити с чесън.






2 коментара:

  1. Tova e strahotno!Baba go gotvese i na men mnogo mi haresvase! Dobra ideja!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, това е много стара рецепта - останала от нашите баби. Прегръдки от мен и целувки за най-малкия лакомник :)

      Изтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")