Ето продуктите:
3 бр. тиквички
1 глава кромид лук
1 морков
1/2 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. елда
300 г кайма
1 малък домат
1 скилидка чесън
няколко стръка пресен копър
1 яйце
100 г кашкавал
2 - 3 с.л. кисело мляко
сол, черен пипер
Нарязах тиквичките на дебели шайби и ги издълбах като кошнички. Поръсих леко със сол.
В дълбок тиган загрях мазнина (4-5 с.л.) и сложих нарязания лук, морков и издълбаната вътрешност от тиквичките.
Оставих на котлона до поемане на водата.
С тази смес напълних тиквичките, подредих в тава и залях с 2 ч.ч. вода. Сложих ги във фурната на 240 градуса.
Кашкавала нарязах на дребни кубчета и го смесих с яйцето и киселото мляко.
Когато оризът и елдата станаха готови, а тиквичките поомекнаха, сложих по лъжичка от кашкавалената смес, върху тиквичките (като шапчица). Върнах във фурната на горно нагряване и след получаване на апетитно зачервена коричка приключих с готвенето.
Много симпатични тиквички, макар ние с елдата нещо да не се харесахме. Може в тази комбинация да ни се получи , знам ли?;)
ОтговорИзтриванеМъхче, в тази комбинация ми харесаха много повече, отколкото само с ориз или само с елда. Ако решиш да пробваш, дано се зароди симпатия към елдата :)))
ИзтриванеБлагодаря ти и хубав ден!
Много интересна идея!
ОтговорИзтриванеХаресвам елда, която купувам от руските магазини
и то определена марка :)
А твоите изглеждат много апетитно!
Хубава сряда!
Дани, сърдечно ти благодаря! Много се радвам, че ти харесват! Би ли споделила за марката? Аз рядко купувам елда, но все от масовите магазини (елдата от руските мисля, че ще е още по-вкусна).
ИзтриванеХубав ден!
Този коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеЕлти, интересно съчетание на елда и ориз. Определено ще се пробва!
ИзтриванеА снимката е супер!
Благодаря ти, tillia! В последния момент открих, че оризът ми е на свършване. Сложих елда и имах притеснения относно времето за варене на едното и другото, но се получи добре.
Изтриване