вторник, 26 юни 2012 г.

Грис-халва със сироп от касис

Грис-халва приготвям рядко, но ми остана почти цял пакет грис след сръбския бурек и го употребих под формата на този десерт.
Рецептата, която ползвам е на tillia (открих я във Веселият готвач). Различното е, че в сиропа пуснах няколко зрънца касис (количеството им е оскъдно, но само толкова бяха узрели).



Първо сварих сироп от 3 ч.ч. захар, 4 ч.ч. вода и шепа касис.


Запържих 2 ч.ч. грис в 1 ч.ч. олио и добавих прецедения сироп. Варих до готовност.


Сиропираните зрънца касис сложих на дъното на малки форми и отгоре разпределих грис-халвата.



2 коментара:

  1. Снежи, страшно свежа е станала халвата с касиса!
    Поздравления за идеята!
    Прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на вкус беше по-различна - с една леко кисела и свежа (както казваш) нотка. Благодаря, Дани и хубав ден!

      Изтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")