Десерт "Мелодия" в ролята на чийзкейк и подарък от ЖоСи

На 8-ми март си получих наградата от ЖоСи. Получи се нещо като очакван неочакван подарък. Т.е. кой не си чака подаръците с нетърпение, но не предполагах, че от ЖоСи ще ме изненадат точно за празника на жената. Уговорих си съботата за работен ден, тъй като бях посочила адреса на офиса за доставка, но хич не ми беше до работа. Просто се мотаех и чаках.

А предният ден ми изплува желанието и аз да им направя нещо за подарък. След като разбрах, че някой от екипа на ЖоСи, а не куриер ще ми донесе подаръка. И какво да избера, ако не нещо от кухнята на Elti. Размяна на подаръци - кошница със сирена, за кутийка с десерт "Мелодия" :)

Този десерт си има вече рецепта в блога, но спазвам обещанието си, да го представя и в друга тоналност, с леки промени и се получи:

Чийзкейк "Мелодия"


Продукти:
Диаметър на формата 18 см.

За бисквитената основа:

  • 210 г овесени бисквити 
  • 50 г бисквити амарети 
  • 85 г масло

За крема:

  • 250 г сирене маскарпоне
  • 70 г аерирана крема сирене "ЖоСи" (или крем сирене по избор)
  • 90 г мед
  • 90 г захар
  • 50 г печени лешници (смлени)

За декорация:
ягоди, шоколад, амарети

Начин на приготвяне:

  • Разтопете маслото.
  • Смелете заедно овесените бисквитите и амаретите (най-добре с кухненски робот).
  • Изсипете маслото при бисквитите и хубаво разбъркайте.
  • Тази смес сложете в тортена форма с падащи стени и с притискане оформете основа и стена от бисквитено-масленото тесто.




  • Разбийте маскарпонето и крем сиренето.
  • Сложете в подходящ съд меда и захарта. Загрейте сместа до слабо карамелен цвят (ароматът също се променя и това е другата "аларма", че е време да прекратите нагряването). 

Тук трябва да внимавате, защото, ако изпуснете точния момент (както ми се случи на мен този път), сместа много бързо, след отстраняване от котлона, се втвърдява и следващото смесване със сирената става доста трудно.

  • След като отстраните меда от котлона, добавете смлените лешници. Разбъркайте и оставете леко да се охлади (не трябва да чакате пълно изстиване, трябва да е топло, но не горещо).
  • Изсипете медената смес при сирената и разбъркайте до пълно смесване. 
Кухненски робот, с приставка нож, ме спаси от неуспеха, след като прегрях медената смес. Затоплих я слабо и я сложих гореща при сиренето. Бързите обороти свършиха добра работа.

  • Изсипете половината крем върху бисквитената основа във формата.
  • Отгоре сложете нарязани ягоди.
  • Изсипете и останалия крем. 
  • Приберете сладкиша в хладилник.
  • Украсете по ваш вкус. 


За ЖоСи направих шоколадови кошнички. Напълних ги със същия крем, както на чийзкейка по-горе. Залях ги с бял шоколад и украсих с шоколадови фигурки (дори на едната сложих нотички :))


Не се чудете защо едната формичка е различна. Тя е от резервните. Нали сте чували за законите на Мърфи :)) Притеснявах се и дали десертът ще пристигне цял, но вече си отдъхнах - издържали са транспорта :)


Та, тази кутийка с лакомства размених ;) за ей тази кошница (по-долу), пълна с най-различни продукти с марка "ЖоСи", плюс бутилка вино. За първи път опитах пушено биволско сирене и трябва да ви кажа, че е уникално вкусно. Имам и биволска моцарела, която чака звездния си миг :) И тя ми е от новите и непознати вкусове. Любимият ми пушен кашкавал, който си купувам винаги с марка "ЖоСи", но честно, не толкова често, колкото ми се иска, вече не го виждам в хладилника :)) - свършиии. Стандартните сирене и кашкавал препоръчвам горещо. Те редовно са на трапезата ни. Млечната аерирана крема също ми влезе в графа любими - страхотна е. Изобщо до сега никога не съм попадала на лош продукт с тази марка. А сега и тези новите, които опитах, ме спечелиха.

Благодаря, ЖоСи, за вкусния и красиво оформен подарък! 



На азалията ми, кошницата и прилегна по мярка :) И двете, вече са част от интериора. А на мен ми става романтично, щом погледна как са се гушнали. 
Пожелавам и на вас безброй романтични дни и прекрасно настроение, с повече слънце и усмивки!


 

26 коментара:

  1. Страхотно красиви и вкусни са и мъничките, и големият чийзкейк. Не се и съмнявам, че са вкусни:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Траянче! Приятен ден ти пожелавам и хубаво настроение!

      Изтриване
  2. Чийзкейкът е съвършен,Снежи,а малките шоколадови закачки с "Жоси"са толкова нежни,че чак да те хване страх да ги докоснеш...............Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Миленче! Хубав ден ти пожелавам и една прегръдка ти изпращам!

      Изтриване
  3. Браво.Следващия път ЖоСи да изпратят кошница,а не кошничка заради рекламата,която им правиш със своите кулинарни творения!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Илия! Кошница си беше, не кошничка, но и камион да ми изпратят ще му видим сметката :) Харесвам много продуктите им, така, че рекламата е заслужена.
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  4. Снежи, десерт Мелодия помня! И сегашните ти вариации изглеждат много вкусно! Хубава кошница си получила, ама и твоята сладка кутия е не по-малко хубава!
    Поздрави и приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Албенче! Любим десерт ни стана и бързо се приготвя, въпреки, че сега имах перипетии :) Кошницата е наистина много красива. Продуктите ще минат и заминат, но тя ще ми краси интериора. Поздрави и от мен, с пожелание за прекрасен ден!

      Изтриване
  5. Ех. че е хубаво! И подаръка, да ти е честит и сладък и страхотния ти жест да отвърнеш с красива и вкусна почерпка! Пожелавам ти още много и все хубави и сладки награди, Снежи!
    Прегръдки! Хубав следобед!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ивче! Прегръдки и от мен, с пожелание за усмихнат ден!

      Изтриване
  6. Поздравления, Снежи за прекрасния подарък!
    И за твоя, и за техния :)
    Чудесна мелодия звучи от поста ти!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани! Прегръдки и от мен, с пожелание за усмихнат ден!

      Изтриване
  7. Снежи, страхотно! Хем теб са зарадвали, хем ти си зарадвала. А десертът ти е убийствен - направо ми останаха очите... Моля те, ще питам и теб, откъде взе тази форма с малък диаметър? Търся от толкова време и не откривам...
    Поздрави сърдечни! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери! Тази формичка не съм я купувала. Запазих си я от една сладоледена торта на Нестле Алома. Пластмасова е и не става за печени работи, но за такива да. Беше се пукнала малко и сега съвсем я счупих, като вадих чийзкейка. Но знам как да се снабдя с нова :))
      Поздрави и от мен, с пожелание за прекрасен ден!

      Изтриване
  8. Честита награда, Снежи, отново ще те поздравя и отново ще ти пожелая още много награди и прекрасни емоции като тази! Жоси са невероятни, продуктите, екипът, удоволствие е да участваш в техните конкурси, а когато спечелиш наградка удоволствието е още по-голямо и много вкусно:). Ти си невероятна, жестът, който си направила, сладкиша и кошничките които си направила, вълшебница си! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Катенце! О, да, имах удоволствието да опитам и нови неща от Жоси, всичките разкошни :) И на теб пожелавам такива радости, подаръци, награди - все е хубаво :) Поздрави и прегръдки, мила!

      Изтриване
  9. Чудесна и заслужена награда, Снеже! Не се и съмнявам, че удачно ще използваш всички продукти, ще създадеш вкусни неща и ще ги споделиш отново с нас!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Инче! Ще споделя, разбира се :) Прегръдка и от мен, с пожелание за хубав ден!

      Изтриване
  10. Снежи, да ти е честит подаръка, а чийзкейка и кошничките са уникални. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Танче! Усмихнат ден на теб и само хубави емоции!

      Изтриване
  11. Ауу, големият е страхотен. Другият път така ще го оформя. Честити да са ти новите полълнения в кухнята, Снежи;) Хайде, хубаво да ги наместиш и да ни покажеш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мъхче! Обещавам да покажа :) Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  12. Снежи, очарована съм,
    сякаш попаднах сред страниците на гурманско списание -
    приказно предложение, с много вкус и аромат, красиви снимки и колоритна композиция...
    Честит подарък, страхотна си, сърдечни поздрави и усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дианче! Висока оценка ми поставяш и се радвам да го чуя от такъв естет, като теб! Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  13. Честити подаръци,Снежи!Да си ги хапнете вкусно и с удоволствие!
    Чизкейкът и кошничките са невероятни,със сигурност си впечатлила екипа на Жоси.
    Тяхната крема ни е предпочитана у дома.
    Пожелавам отпочиваща и вкусна неделя,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! И у дома продуктите на Жоси са предпочитани, но все стандартните сме купували. Сега, някои нови имах удоволствието да опитам и ги препоръчвам.
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване

loading...