събота, 2 август 2014 г.

Не знам за кой път

Наистина не знам за кой път правя този сладкиш - по оригинал, импровизирано променен, според наличните продукти и настроения, но един от най-любимите ми.

И кога, ако не в разгара на ремонт, е най-подходящото време да извадя старите снимки :) Да, вместо черпак съм грабнала четката и боядисвам ли боядисвам. За разнообразие редувам с парцали и мечета. И не му виждам края, все още. Но пък ще разчистя и архивите на компютъра. Та, ако видите снимка на рецепта извън сезона, да не се чудите какво ме е прихванало. Вчера, например, при ревизиране на папките, открих един забравен козунак. Нищо чудно да ви го сервирам посред лято :) То това лято какви ли не ни ги сервира, та един козунак, извън общоприетите норми, си е приемливо мисля :)

Този път сладкишът е по-опростен от миналогодишните ми варианти (този с кокос и този с касис и амарети) и е най-близък до оригиналната рецепта, която взех от Дианка. За това получава право на отделна публикация :)


Продукти и начин на приготвяне в едно :)


Не ми се пише цялата технология по приготвянето ;) Не и сега.


Лесно, бързо и винаги разкошен резултат. Насладете му се.
А аз ще анализирам връзката между измазване на торта и работа с гипс ;) До скоро.

25 коментара:

  1. очакваме резултатите от твоите анализи, Снежи :))
    Чудесен е сладкиша!
    поздрави и хуабви почивни дни!~

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи... торта е по-трудно да измажеш :)
      Поздрави и от мен, Пепи, с прегръдка!

      Изтриване
  2. Чудесен е този сладкиш, Снежи, а аз още не съм го правила :(
    Както си набрала скорост ела у нас като свършиш, а аз ще ти готвя :)
    Прегръдка и спорна работа!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, с толкова неща съм се захванала, че наистина ми се иска да забегна нанякъде, а към теб ме устройва перфектно :) Сладкишът е страхотен, Дани. Мисля, че имаме еднакъв вкус по темата и съм сигурна, че ще ти хареса.
      Прегръдки и от мен! Хубави почивни дни!

      Изтриване
  3. Снежи, голяма си скица. С удоволствие ще се насладя на сладкиша, много ми е по вкуса. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бива си го, Танче! Насладата е гарантирана.
      Поздрави и от мен, хубави събота и неделя!

      Изтриване
  4. Сладкишът е чудесен, фин и много вкусен. И аз го правя често. Прекрасни снимки! Поздрави и вдъхновение по време на ремонта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гуинет! Дано не ме напуска вдъхновението, че имам доста неща да пипна, все още :) Поздрави и много усмихнат ден ти желая!

      Изтриване
  5. И козунака давайййййй..........:)Сладкишът е приказка!Нека август е прекрасен и слънчев,Снежи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Миленче! Имам нужда от слънчев август :) А козунакът... след август някога :) Поздрави и прегръдки!

      Изтриване
  6. Да ти имам вдъхновението за публикации по време на ремонт Снежинке :)
    Сладкишът е ненормално вкусен ... направо не искам да си го припомням даже :)
    Слънчево и синьо лято и спорен ремонт!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, това ми е времето за почивка и го използвам по блогърски :) Благодаря ти, Дани и нека твоето лято също е прекрасно и сияйно! Прегръдки!

      Изтриване
  7. Снежи, когато и да ми го сервираш все ще ме изкушиш, невероятен е и този вариант също много ми харесва. Успех с начинанията, мила и козунак няма да откажа, да знаеш:))) Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прегръдки и от мен, Катюше! Хубави, влюбени и много красиви летни дни ти желая!

      Изтриване
  8. Снежи, че какво ще му е на козунака? Не е казано, че само по Великден може да се хапва. Даже много ще ми се услади!
    Но този сладкиш.... Това е умопомрачиелно вкусно нещо, успях и аз да го приготвя и ми напомняш, че пак трябва да опитам. Прекрасен ти се е получил!
    Прегръдки и спорен ремонт! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този сладкиш е като епидемия :) Наскоро Наталия го показа и мен пак ме прихвана "заразата" :) Очарователен е.
      Прегръдки и от мен, Гери! Хубави почивни дни, мила!

      Изтриване
  9. Страхотна си, Снежи,
    впечатлена съм от вдъхновението, идеите и настроението, с което зареждаш.
    Отново ПРЕКРАСНО твое изпълнение,
    благодаря за ти чудесния старт на седмицата.
    Сърдечни поздрави, лек и удовлетворяващ ремонт, и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианче, благодаря ти! Този сладкиш е с най-честото повторение в кухнята ми! Много съм ти благодарна за рецептата, много! Прегръдки, с пожелание за хубаво настроение!

      Изтриване
  10. Е точно този сладкиш и аз го правя безброй пъти вече. Страхотно попадение , за което благодаря и аз на Дианка и на теб, разбира се, че ми напомни пак за него. Този месец не съм го правила;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно си заслужава безбройните пъти :) Прегръдки и хубаво настроение ти желая, Мъхче!

      Изтриване
  11. Снежи,великолепен десерт,много сочен ,а вишните се вписват идеално с нужната нотка колорит и свежест!Пожелавам да ти спори работата както в кухнята!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! Като не спори другата работа влизам в кухнята, като не спори тази в кухнята излизам на друг терен. Изобщо място за изява съм си отворила доволно :)
      Прегръдки и хубав ден, мила!

      Изтриване
  12. Значи, веднага мога да ти кажа за връзката между гипсовата шпакловка и измазването на торта :) Т.е. обратната връзка - от измазването на торти така съм задобряла, че гипсовата шпакловка никак не ми се опря :)
    А този сладкиш - ооооо! При първа възможност ще се опита :)
    Прегръдка, Снежи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хаха, това е и моето заключение след (10 кв. см ;)) гипсова шпакловка :)) Тортата е по-трудна :) Не подминавай сладкиша, Вики - много е добър. Прегръдки и от мен, с пожелание за прекрасен ден!

      Изтриване
  13. На много станове си се захванала да тъчеш! Оправна жена!
    Сладкишът ти е чуден!
    И аз съм напълнила папки със стари снимки, ще имам ли време да ги оправя и кача! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")