В няколко изречения това беше почивката ми в Garmen Hills. Плюс изявите ни в кухнята - Elti срещу Ради :)) (като Манчев срещу Шишков ;)) и разходките в околността.
Мястото е очарователно. Избрахме го от пръв поглед в интернет (резервирайте от тук) и чакахме с нетърпение да го видим на живо. Беше точно такова, каквото си го представяхме - тихо, спокойно, красиво и уютно.
Вила Грийн вю в Гърмен хилс |
Гъбки |
Ще се върнем пак.
За вечерта на Elti избрах едни лесни пържолки и торта, която бях направила у дома.
Ароматни свински пържоли с бирен сос
Източник: Рецептите на Lidl - Манчев срещу Шишков
Продукти:
- 8 - 10 бр. (около 1,2 - 1,4 кг) свински пържоли (вратни или филе)
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. смлян черен пипер
- 1 ч.л. подправки "Прованс"
- половин ч.л. лимонова трева
- 2 с.л. мед
- половин скилидка чесън
- сол
- 2 - 3 с.л. олио
За соса:
- 1 глава кромид лук
- 1 - 2 скилидки чесън
- 30 мл коняк (в оригиналната рецепта е с уиски)
- 150 мл кетчуп (ползвах домашен)
- 1 с.л. горчица (от тази)
- 1 с.л. мед
- смлян черен пипер
- сол
- 150 мл светла бира (в оригиналната рецепта е с тъмна)
- 2 - 3 с.л. олио (зехтин)
Приготвяне:
- Посолете пържолите.
- Направете смес от меда, нарязаната на ситно скилидка чесън и всички подправки (може да добавите лъжица топла вода или бульон).
- Намажете всяка пържола с така получената смес и оставете за половин час в хладилник.
- Подредете пържолите в тава, налейте малко мазнина и вода, колкото да покрие дъното на тавичката.
- Завийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурната, на горно и долно нагряване, температура 200 (С) градуса.
- Печете до омекване на месото.
- След това махнете фолиото, полейте пържолите с мазнината от печенето и оставете във фурната да се зачервят.
За соса:
- Загрейте 2 - 3 с.л. олио или зехтин в тиган.
- Добавете ситно нарязаните кромид и чесън. Пържете до омекване.
- Залейте с коняка и изчакайте да се изпари.
- Добавете кетчупа, горчицата, меда и разбъркайте.
- Намалете котлона и варете до сгъстяване на соса, като разбърквате периодично.
- Налейте бирата, посолете и подправете със смлян черен пипер.
- Подредете топлите пържоли в плитка чиния.
Сервирайте със соса
Подправките за мариноване на месото може да изберете според вашия вкус. Аз заложих на мои любими. А сосът не е допълнение, той е акцент. Много ни хареса на всички.
Следващата вечер друг се развихри в кухнята и забърка вкусна кавърма, в компанията на уханна питка (избягала от снимка):
За това казвам, явно вече сте надушили шегата, че играхме Ради (в ролята на Манчев), срещу Elti (в ролята на Шишков, че негова рецепта си избрах).
Да ви е сладко!
Със сигурност сте си изкарали страхотно, а и добре сте хапнали. ;) Съжалявам само, че я няма тортата...
ОтговорИзтриванеПоздрави, Снежи!
Тортата се носи към следващата публикация, Гери :) Поздрави!
ИзтриванеСнеже, прекрасно и много уютно местенце сте открили! А гощавката е толкова апетитна и богата...Поздравления за вкусния двубой:)
ОтговорИзтриванеДа, Ради, мястото е много хубаво. Благодаря за поздравленията :)
ИзтриванеХубави почивни дни ти желая!
Прекрасно местенце, а главните готвачи в случката са си достойна конкуренция на Манчев/Шишков. Първия ми е слабост, че му нося фамилията:)
ОтговорИзтриванеЗабавлявахме се с влизане в роли:)) Благодаря, Весе!
ИзтриванеХубави почивни дни!
Явно добре сте си починали на разкошно място и вкусно сте се нагостили! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Можеше и още да понеса - и от почивката, и от гощавката :))
ИзтриванеПрекрасен ден, Инче!
Изглежда страхотно (манджичките още повече)! Отдавна сме си го набелязали това местенце, още повече, че доколкото помня са гостоприемни и към кучета, а на нас това ни е приоритет. :) Като гледам снимките ти май си залужава и за повече от един уикенд да се отиде ;)
ОтговорИзтриванеДа, Кате, приемат домашни любимци. И ние това гледахме, макар после да се намери кой да се грижи за нашия. Мястото си заслужава, мога да изкарам и седмица там :)
ИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!
Ех, че готино, все едно бях с вас, така се почуствах. Вечерята е перфектна, местенцето красиво, хората прекрасни, дечицата весели и доволни:). Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате! Топли прегръдки и от мен! Може някога наистина да попаднем заедно на такова място :)
ИзтриванеСнежи, чудесно място сте избрали!
ОтговорИзтриванеИ рецептата е много вкусна!
Другият път опитай с тъмно пиво, което ще ти даде
прекрасен вкус :)
Прегръдки!
Късно видях, че е с тъмна бира рецептата, иначе съм сигурна, че нейния вкус ще пасне идеално на месцето. Светлата не се изложи и тя, много апетитно се получи :)
ИзтриванеПрегръдки и хубав ден, Дани!
Откога съм го набелязала, ама вече ти казах. Сега остава да идем, ама може и да те взема, айде от мен да мине;)) Очарователно е, а вечерята като за приятели. Поздрави, Снежи!
ОтговорИзтриванеТова вече ми харесва :) Колко си добричка, ще ме вземеш все пак :)) Аз обещавам да не съм като багаж ;) А мястото е тихо и спокойно, заслужава си.
ИзтриванеПоздрави и хубав ден, Мъхи!
Леле, страхотно място, благодаря, ние тук северняците сме все леко в тъча, записвам си го веднага, разгледах сайта обстойно, то си е велико, прекрасна обстановка, а и цените са им приемливи, прекрасно преживяване, а за рецептата както винаги си 10 точки! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеДа, страхотно място наистина. Имах си един фаворит до момента, комплекс Дюлгерите в Копривщица. Сега станаха два :) На такива местенца релаксирам истински. Радвам се, че съм била полезна и на теб, Поли, в избора.
ИзтриванеПрегръдки и от мен! Усмихнат ден!